Onlangs werd de KBN benaderd door DOXY films met een verzoek een documentaire ‘Het Beest van Amsterdam’ eventueel voor een groep KBN leden als preview te presenteren. Het KBN bestuur kon vooraf al wel de preview bekijken. Maar het bleek lastig om op korte termijn een evenement op te zetten voor een flinke groep geïnteresseerden, op één locatie.

Jon Bluming is een groot Nederlandse Budo legende zoals de meeste karateka`s wel weten. Judoka en Kyokushin karateka, en grotendeels verantwoordelijk voor de introductie van karate-do in Nederland. Een icoon met zowel scherpe als ook zachte kanten. Met mooie maar ook intrieste herinneringen. Een bewogen en hard leven.

Op 12 juni aanstaande, bij NPO2 is deze documentaire te zien. Ik heb de preview bekeken, een beetje met dubbele bril. Als KBN bestuurder maar ook als Kyokushinkai karateka. En ik vind hem mooi, verrassend, soms ontroerend, evenwichtig en eigenlijk gewoon een heel mooi werk van DOXY. Namens DOXY, maar ook namens de KBN raad ik iedereen van harte aan te gaan kijken!

Curt Haagedoorn