Verreweg de meeste bij de KBN aangesloten verenigingen kennen de weg al naar het Jeugdfonds. Een fonds met als specifiek doel kinderen die het thuis niet breed hebben tóch de mogelijkheid te geven deel te nemen aan sport. Sport is immers een essentieel deel van de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van een kind. Los daarvan: het is gewoon leuk en het verbind jonge mensen!

Maar wisten jullie dat er ook een Volwassenenfonds bestaat? Bij navraag bleek dat toch best veel sportverenigingen daar geen idee van hebben, ook degenen die het Jeugdfonds wél al kennen. De website van het Volwassenenfonds is hier te bekijken.

Dat fonds doet eigenlijk precies hetzelfde als het jeugdfonds maar dan gericht op volwassenen vanaf 18 jaar die veel moeite hebben zich een sport te kunnen permitteren omdat ze rond het bestaansminimum leven. En voor ouderen is het gewoon ook belangrijk sociaal en sportief te kunnen participeren en zich te kunnen ontspannen. Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur zorgt ervoor dat het lesgeld en/of materialen worden betaald voor volwassenen die leven rond het bestaansminimum. Dit fonds vind men al in 60 gemeenten door heel Nederland.

Lees het eens en kijk of er bij jullie in de gemeente mogelijkheden bestaan gebruik te maken van dit fonds voor leden of potentiële leden! De moeite waard eens na te kijken.