Van 4 t/m 10 juni 2023 vinden de Virtus Global Games 2023 plaats in Vichy/Frankrijk. De Virtus Global Games is de belangrijkste internationale competitie voor sporters met een verstandelijke beperking, welke gekend én erkend moet worden. Na een succesvolle deelname van de Nederlandse para-karateka Elise Reedijk aan de EK Para-Karate afgelopen maart, waar zij een historische bronzen medaille behaalde, zal zij nu in Frankrijk gaan strijden!

ZOETERMEER – Karateka Elise Reedijk van Budoschool Kai Sei zal Nederland vertegenwoordigen tijdens de Virtus Global Games 2023. De 6e editie van de Virtus Global Games zal van 4 t/m 10 juni 2023 gehouden worden in Vichy/Frankrijk. De Virtus Global Games is de belangrijkste internationale competitie en ‘s werelds grootste topsport evenement voor sporters met een verstandelijke beperking.

Atleten uit Europa, Amerika, Azië, Afrika en Oceania zullen deelnemen in diverse takken van sport. In Frankrijk worden meer dan 1.000 sporters en 400 medewerkers uit 80 verschillende landen verwacht! In één week tijd zullen er maar liefst vijftien wereldtitels verdeeld worden.

Virtus

Virtus is de merknaam van de Internationale Sportfederatie voor atleten met een verstandelijke beperking en is één van de oprichters van het Internationaal Paralympisch Comité. Virtus is de wereldwijde, leidende organisatie die pleit voor topsport voor sporters met een verstandelijke beperking, dit ook organiseert én promoot. De Virtus Global Games zijn speciaal ontworpen om elke vier jaar te worden gehouden, in het jaar voorafgaand aan de Paralympics. Duizenden atleten van over de hele wereld komen elke vier jaar samen om te strijden om medailles in de sport, waaronder atletiek, zwemmen, tafeltennis, roeien, basketbal, zaalvoetbal, tennis, taekwondo en fietsen.

Para Karate

Dit jaar staat er voor het eerst Para-Karate op het programma en het is dus ook de eerste keer dat een para-karateka deelneemt aan de Virtus Global Games. Op donderdag 8 juni a.s. staan de karate wedstrijden gepland. Elise, uitkomend in de klasse Intellectually Impaired Female K21, gaat dan op de tatami de strijd aan voor een plek op het erepodium.

Budoschool Kai Sei is zeer verheugd met de ontwikkeling van het Para-Karate in Nederland, iets waar ze zich al lange tijd voor in zet. Vol trots en plezier wordt er uitgekeken naar de Virtus Global Games!