Op 20 en 21 april 2023 waren de jaarlijkse Koningsspelen! De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen aan meedoen. Diverse karateverenigingen hebben meegewerkt aan dit fantastische initiatief, om zo een grote groep basisscholieren kennis te laten maken met karate.

Een van deze verenigingen is Budokai Kokoro uit Bergen op Zoom. Zowel op 20 als op 21 april gaven zij karateclinics bij een aantal basisscholen in hun regio. De groepsgrootten varieerden van een 15 tot een 35 kinderen. Op de vrijdag troffen ze het in de ochtend al met mooi weer en hebben ze samen buiten getraind. Ook een aantal ouders en onderwijzers deden hierbij lekker mee!

Ze hebben de deelnemende scholieren middels karate laten proeven van onder andere motoriek, techniek, tactiek en reactie. Bij ieder lesuur vloog de tijd weer om, omdat bijna iedereen zo lekker meedeed en plezier heeft ervaren. Het geven van clinics en introducties op basisscholen vinden we maatschappelijk belangrijk. Het is van algemeen belang dat kinderen samen kunnen sporten en kennis kunnen maken met allerlei bewegingsvormen.

Henk Luijsterburg, karateleraar bij Budokai Kokoro: “Het is een mooie kans en gelegenheid om kinderen kennis te laten maken met het karate-do binnen een feestelijk en sportief event!”