Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 77 procent van de bezoekers van sportkantines de aanwezigheid van gezondere voedingskeuzes belangrijk vindt voor kinderen. 70 procent van de bezoekers vindt dit ook voor zichzelf van belang. Daarnaast is 60 procent van mening dat sportclubs meer moeten doen om gezondere opties aan te bieden.

Daarom werkten NOC*NSF, JOGG en de sportbonden KNVB, KNHB, KNLTB, en KNKV de afgelopen drie jaar samen aan een programma, waarbij tien sportclubs de weg naar een gezondere sportomgeving inzetten. Deze tien clubs werden intensief begeleid door een JOGG-Teamfitcoach.

De ervaringen en inzichten van de tien clubs heeft NOC*NSF uitgewerkt in tien praktische tips over voeding, alcohol, rookvrij zijn en beleid voor jouw sportomgeving. Met deze tips kan iedere club direct aan de slag! Daarnaast delen ze ook recepten voor gezondere broodjes, snacks en maaltijden in een receptenboek.

JOGG-Teamfit

Het JOGG-Teamfit ondersteunt sportlocaties met het starten van onder andere een gezonder voedingsaanbod en een rookvrij terrein. De JOGG-Teamfit coaches staan voor je klaar en geven kosteloos advies! Met deze tips en inspiratie hoeft het gezonder maken van je omgeving niet moeilijk of duur te zijn.

Meer informatie

Ben jij benieuwd naar alle informatie of wil je direct aan de slag? Klik dan op een van de onderstaande links voor meer informatie.