Op 20 en 21 april 2023 zijn de jaarlijkse Koningsspelen! De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar bijna 1,3 miljoen kinderen afkomstig van 6.000 scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland aan meedoen. Een Koningsmatch is een samenwerking tussen een basisschool en een sportaanbieder met als doel het gezamenlijk organiseren van het sportieve gedeelte van de Koningsspelen.

De sportaanbieder kan dit doen door het organiseren van verschillende sportactiviteiten voor de kinderen, het beschikbaar stellen van de accommodatie, het geven van een clinic of het leveren van vrijwilligers. Hier doen ook diverse karateverenigingen aan mee! Voordelen zijn onder andere dat kinderen kennis kunnen maken met de sportaanbieders in de buurt en mogelijk sporten te beoefenen die ze niet eerder hadden gedaan. Ook is het een eenvoudige manier om een duurzame relatie op te bouwen met sportaanbieders in de omgeving.

Benieuwd naar de Koningsspelen en de diverse sportaanbieders die mee doen? Kijk dan op deze website voor een overzicht.