De Shotokan Ryu voorjaarsstage onder leiding van Jaap Smaal sensei 8e Dan is druk bezocht geweest door gemotiveerde karateka’s. Zo waren er karateka’s vanuit verschillende Shotokan stromingen maar ook met een Wado achtergrond. De trainingen waren opgedeeld in een groep “kyugraden en hoger” en een tweede groep “bruine band en dangraadhouders”.

Smaal sensei legde er steeds de nadruk op dat je moet blijven genieten van je karate training. “Geen stress, blijf ontspannen en geniet van je karate oefeningen”. Smaal sensei deed steeds alle gevraagde oefeningen zelf voor! Naast de diverse kumite oefeningen die intensief getraind werden, werd ook de nadruk gelegd op vloeiende en correcte technieken. Hierbij kregen de mae geri’s en mawashi geri’s de nodige aandacht. Zelfs ook de Ura mawashi tobi geri.

Tot slot werd de Hei-an shodan meerdere keren gedraaid met ook hier weer accent op correcte technieken zoals bij de age uke en de shuto uke. Kortom een mooie stage van een geweldige karateka die nog steeds zelf heel actief traint en alles nog steeds zelf voordoet.

Geschreven door: Prince Beaupain