Een uniek moment voor het Nederlands karate tijdens het Europees Kampioenschap (EK) Karate en Para Karate! Het EK vindt plaats in Guadalajara, Spanje. Voor het eerst in de historie van het Nederlandse karate deed er een Para Karateka mee aan het EK.

Historische bronzen medaille

De 17-jarige Elise Reedijk maakte haar debuut op het EK in de categorie met een verstandelijke beperking. In de eerste ronde werd ze knap tweede in haar poule. Ze versloeg hierbij onder andere de bronzen medaille winnares van het afgelopen EK en WK, de Française Charlene Odin! In de wedstrijd om het brons won Elise overtuigend van Italië.

KBN voorzitter Eddy Marques is onwijs trots op Elise en het Para Karate. “Er is vandaag een historische prestatie neergezet door Elise Reedijk op het EK Para karate. Onze allereerste deelname is met support van het hele Nederlandse team bekroond met een bronzen medaille. Wat een klasse ambassadeur voor het inclusief karate!”.

Kans op tweede brons

Naast het EK Para Karate werd ook het EK Senioren gehouden in Guadalajara. Brian Timmermans, uitkomend in de categorie kumite heren -84kg, maakt hierbij nog kans op het brons! In de voorrondes won Brian achtereenvolgens van Spanje (6-0), Ierland (2-0) en Montenegro (1-0). In de halve finale trof hij de Kroaat Enes Garibovi, die vorig jaar nog zilver won op het EK. Na een spannende partij verloor Brian helaas nipt (2-2) om een plekje in de finale. Brian vecht morgen vecht om het brons tegen de Georgiër Luka Vasadze.