Op zondag 5 maart organiseerde de Karate-do Bond Nederland de praktijkexamens van de opleiding tot Dojo Assistent. Bij de opleiding tot Dojo Assistent, het eerste niveau, wordt er gefocust op het zorgen voor maatregelen en het assisteren bij trainingen of activiteiten. Bij het praktijkexamen wordt de nadruk gelegd op het helpen bij lesgeven en het nemen van maatregelen.

Alle 20 aanwezige cursisten van de KBN opleiding tot Dojo Assistent hebben op zondag 5 maart het praktijkexamen gehaald! Een prachtige 100% score op dit praktijkexamen. Wij willen hen van harte feliciteren met het behalen van deze mijlpaal! Ook willen wij de aanwezige beoordelaars bedanken voor hun aanwezigheid en inzet.

Assistent Leraar

Op 19 maart start het vervolg op de Dojo Assistent opleiding: de opleiding tot Assistent Leraar. Bij deze opleiding wordt er gefocust op het assisteren bij activiteiten, begeleiden bij wedstrijden of vaardigheidstoetsen, en het geven van trainingen of lessen.

Wat leer je over lesgeven?

  • Werken met het didactisch model karate;
  • Het werken met een les voorbereidingsformulier;
  • Zorgen dat de les lukt (Feed-up, Feedback-Feed-Forward, PPODKI, 4C’s);
  • Het uitvoeren van trainingen op basis van een lesvoorbereiding van de hoofdleraar.

Inschrijven voor deze opleiding kan nog steeds! Kijk voor meer informatie op onze website.