Nederlandse karateka’s Ricardo Franken en Robin van Wezel hebben vandaag tijdens de Europese Kampioenschappen voor cadetten, junioren en u21 (EJK) een gouden en bronzen medaille gewonnen! De EJK vond plaats in Larnaca, Cyprus.

Europees kampioen

Ricardo Franken vocht samen met 39 andere karateka’s in de categorie tot 76 kilogram. In de voorrondes won Ricardo achtereenvolgens van Israël, Estland, Oekraïne en Italië. In de finale trof hij de regerend Europees kampioen uit Turkije. Ricardo hield zich perfect aan het gameplan, en won zijn eerste EK-goud!

Derde van Europa

Ook Robin van Wezel vocht in Larnaca om de medailles. Zij won haar eerste partij in de categorie +68 kilogram van Noorwegen, maar verloor de tweede partij van de regerend Europees Kampioene. In de herkansing won ze van Liechtenstein en Roemenië, waardoor ze het brons mee naar huis mag nemen.

Vijfde plaats

De 15-jarige Thomas Krijnen greep dit keer helaas net naast de medailles. De regerend vice Wereldkampioen in de categorie tot 57 kilogram verloor helaas om het brons. Naast deze drie karateka’s kwamen nog 13 Nederlandse karateka’s in actie in Larnaca, maar die konden zich niet in de strijd om de medailles mengen. Samina (-48kg) kwam met een kwartfinale wel dicht in de buurt van de medailles.

Meer informatie over het EJK Karate is te vinden op onze website.