Op 10 december was het zover; het seminar Practical Martial Arts met Sydney Leijenhorst. Helaas wat last minute afmeldingen vanwege ziekte maar uiteindelijk stond er een mooie en gevarieerde groep vechtsporters op de mat bij El Hatri in Eindhoven. De opkomst was zeer divers uit verschillende stijlen karate maar ook het kickboksen, BJJ en MMA was vertegenwoordigd. Sydney heeft de deelnemers heel gestructureerd door de diverse linies van het gevecht begeleid met leuke drills en oefeningen om het begrip van iedere linie te vergroten. Ook besteedde hij aandacht aan de verbindingen tussen de diverse linies en hoe je van de ene naar de andere komt.

De deelnemers waren van begin tot einde enthousiast over de lesstof en de wijze waarop het werd gegeven. Het doel van Sydney was om de deelnemers diverse drills & Skills mee te geven waarmee iedereen in zijn eigen dojo aan de slag kan gaan. Hiertoe heeft hij ook een hand-out gemaakt welke inmiddels al bij de deelnemers terecht is gekomen.

Het is altijd het doel van Martial Moments geweest om interessante seminars aan te bieden voor velerlei vechtsporters. Zowel praktisch als theoretisch. Daarnaast is het doel om kruisbestuiving te laten plaatsvinden zodat iedereen niet alleen met elkaar maar ook van elkaar kan leren. En het was ontzettend mooi om te zien dat dit ook gebeurde! Een kickbokser en een BJJ’er trainden samen en de kickbokser hielp de BJJ’er met het begin van een drill (afstand en nabij gevecht) en vervolgens kon de BJJ’er de kickbokser helpen met het einde van de drill (take-down en newaza).

Het seminar werd echt ervaren als een meerwaarde. Enkele reacties van deelnemers:

  • Sydney heeft humor, helderheid en indrukwekkende eigen vaardigheid
  • Het enthousiasme van de lesgever, de geweldige bron van inspiratie.
  • Perfecte stage. Goed georganiseerd en een toptrainer.

Wat ook verrassend is, is dat in de feedback enquête wordt aangegeven dat een verdere verdieping op het newaza stuk gewenst is. Veel karatestijlen hebben hier minimaal ervaring mee en blijkbaar is de behoefte aan dit deel groter dan we aanvankelijk dachten. Dat maakt Martial Moments nog meer gedreven om in de volledige breedte seminars te blijven organiseren met medewerking van de KBN.

Wij kijken terug op een geweldig leerzaam seminar en tegelijkertijd blikken we vooruit op de mooie seminars die in 2023 gaan volgen. Wil jij op de hoogte blijven van deze seminars? Kijk dan eens op de Facebook pagina van Martial Moments en druk op de blauwe knop ‘registreren’ om updates te ontvangen over seminars.