Op maandag 29 augustus, bij de start van het schooljaar in de regio Noord mocht Dojo Oosting van sensei Ronnie Oosting, karate lessen verzorgen aan groep 6 van de lagere school IKC Trianova! Onder toeziend oog van nota bene minister Dennis Wiersma en Burgemeester van Leeuwarden, Sybrand Buma, die te gast waren en geïnteresseerd toekeken bij de Karatedo les aan groep 6 onder leiding van sensei Ronnie.

Dojo Oosting verzorgde de les met sempai’s en kohai’s. Een aantal leerlingen van Dojo Oosting zitten (of zaten) op deze school en hebben meegetraind en meegeholpen met de organisatie. Dojo Oosting gaat structureel lesgeven op deze bassischool. Groepen krijgen 4 lessen waarvan 3 lessen op school, waar ze leren stoten, trappen en blokken. De 4e les is in de dojo zelf en dit is een examen voor de gele slip! Leerlingen ontvangen een diploma en de gele slip en uiteraard een karate diploma voor de hele klas! Deze diploma`s worden door de trotse bezitters al aan de (klasse)muur opgehangen. Karate leeft daar echt op school!

Als er Karatedo scholen zijn die interesse hebben hoe dojo Oosting dit lesprogramma uitrolt, zijn deze van harte welkom om contact met hem op te nemen!