Nederlandse karateka’s Thomas Krijnen en Sebastiaan van Teeffelen hebben afgelopen weekend tijdens de Wereldkampioenschappen voor cadetten, junioren en u21 (WJK) een historische zilveren en bronzen medaille gewonnen! De WJK vond plaats in de Turkse stad Konya.

Vice wereldkampioen

De 15-jarige Thomas Krijnen kwam uit in de categorie tot 57 kilogram. Er deden maar liefst 61 karateka’s mee in zijn klasse. Thomas was op stoom in Turkije en versloeg achtereenvolgens Portugal, Thailand, Kosovo, Algerije en Spanje.

In een spannende finale trok Thomas nipt aan het kortste eind, en verloor met 1-0 van Egypte. Wel is Thomas de eerste Nederlander sinds 2009 die in een finale stond van het WK tot 21 jaar!

Derde van de wereld

Op de laatste dag van het WJK kwam de 18-jarige Sebastiaan van Teeffelen in actie in zijn categorie tot 75 kilogram.  Eerder deze week won Sebastiaan in de voorrondes van Portugal, Noord Macedonië, en Frankrijk. Helaas verloor Sebastiaan de kwartfinale nipt met 6-5 van Turkije.

In de herkansing won Sebastiaan met 2-1 van Japan, en vervolgens om het brons overtuigend met 4-1 van Egypte. Dat betekent dat Sebastiaan derde van de wereld is! Een prachtige prestatie in een grote categorie met 66 deelnemers.

Derde rondes

Naast Krijnen en Van Teeffelen kwamen nog 17 Nederlandse karateka’s in actie in Konya, maar die konden zich niet in de strijd om de medailles mengen. Onder andere Jenna (+59kg) en Ashley (-59kg) kwamen met een derde ronde wel dicht in de buurt van de medailles.

Meer informatie over het WJK Karate is te vinden op de website van de Karate-do Bond Nederland.