Van zaterdag 1 tot en met zondag 9 oktober is de Week van de Scheidsrechter. Hét jaarlijkse moment waarop we onze scheidsrechters massaal bedanken voor hun inzet. Zij zijn immers onmisbaar voor de sport. Want, ook al zou het eigenlijk heel normaal moeten zijn dat alle sporters de inzet van scheidsrechters  waarderen, een beetje extra aandacht voor wat zij allemaal voor hun sport doen is nog steeds op zijn plaats.

Daarom doet de Karate-do Bond Nederland ook dit jaar weer mee aan de Week van de Scheidsrechter, die plaatsvindt van zaterdag 1 t/m zondag 9 oktober. Tijdens deze week zetten we onze scheidsrechters, juryleden en officials extra in het zonnetje en bedanken we hen voor hun inzet. Doen jullie ook weer mee?

Hoe doe je mee?

Stap 1:                   Bedenk waar jij als sporter, club, vrijwilliger of bestuur de scheidsrechter(s) voor wil bedanken.

Stap 2:                   Maak een video, of deel een foto, waarin je je richt tot de scheidsrechter(s) en vertel waarvoor je de ‘scheids’ bedankt.

Stap 3:                   Deel je persoonlijke video of foto vanaf 1 oktober op jouw social media kanalen. Voeg de hashtag #scheidsbedankt toe.

Stap 4:                   Vraag je teamgenoten of clubgenoten ook om via social media de scheidsrechter(s) te bedanken.

Waarom meedoen?

Geen wedstrijd zonder een scheidsrechter, jurylid en/of official. Elk weekend staan ze voor ons klaar. Ze maken deel uit van de sport. Het zijn (bijna) allemaal vrijwilligers. Ze dragen bij aan ons sportplezier. En zorgen uiteraard ook dat de regels correct worden toegepast en dat de wedstrijden veilig verlopen. Daar mogen we ze best eens extra om bedanken!

Scheidsrechterscursussen

Lijkt het jou leuk om het karate eens vanuit de kant van de scheidsrechter te bekijken? De Nederlandse scheidsrechterscommissie van de KBN nodigt geïnteresseerden van harte uit om aanwezig te zijn bij de scheidsrechterscursus kata en kumite! De volgende cursussen staan gepland in de komende periode:

  • 15 oktober 2022 in Oss
  • 22 oktober 2022 in Lemmer
Deelnemen aan de cursus is gratis! Inschrijven kan gemakkelijk via onderstaande link.

Wil je meer informatie over de KBN scheidsrechters? Lees hier verder!