Onlangs vonden de World Police & Firebrigade Games plaats. Dit is een wereldwijd sportevenement met politie- , justitie- en brandweermensen als deelnemers. Dit jaar werd dit grote, internationale evenement georganiseerd in Rotterdam. Burgemeester Aboutaleb opende de Spelen. Het deelnemersveld bestaat uit ettelijke duizenden deelnemers uit binnen- en buitenland. Veel sporten zijn ook gerelateerd aan het kenmerkende werk dat politie en brandweermensen doen. Zo zijn er sporten als: werken met politiehonden, brandweerladders plaatsen, schieten e.d. De website voor degene die nog meer hier over willen weten: www.wpfg.org

Natuurlijk spelen Martial Arts ook een belangrijke rol, zoals Judo, Taekwondo, Boksen en Karate. De KBN is er trots op het Karate onderdeel mede te hebben gefaciliteerd. Wim Mallens van de Dienst Justitiële Inrichtingen en van sportschool Tadashii-do in Rotterdam was primair contact tussen de WPFG organisatie en de KBN. Hierbij wordt o.a. gesproken over behulpzaam zijn bij levering van wedstrijdmatten, wedstrijdregistratiesystemen, hulp van scheidsrechters en andere materialen.

Op 27 juli vonden de kata wedstrijden plaats en op de 28e het Kumite deel. Beide dagen was de KBN met mankracht en materieel aanwezig waaronder Lonneke Meijer van het bondsbureau en Justin Thoma van het KBN WOC. Maar zij waren zeker de enige niet, vele vrijwilligers (scheidsrechters KBN, sportschoolleden van Tadashii-do en anderen) staken de handen stevig uit de mouwen. Timothy Petersen, zelf topkarateka en bij de politie werkzaam, reikte de prijzen uit aan de winnende deelnemers.

Wim Mallens van Tadashii-do en Marjanne Deijl  staken veel energie in het helpen organiseren van een vlot lopend toernooi voor de deelnemende Karateka`s. Met zijn team DJI (Dienst Justitiële Inrichtingen) werd hij bij het Kata toernooi zelfs nota bene eerste! Klasse prestatie.

Ook andere Nederlanders presteerden uitstekend op de diverse Kata en Kumite onderdelen: maar liefst 14 medailles werden veroverd. Opvallend waren de sterke bezetting en ok resultaten van landen als India, Maleisië en de Filipijnen.

Het scheidsrechtercorps werd geleid door dhr. Michel Edel, bekend internationaal scheidsrechter, met zijn team. De KBN en de organisatie van de WPFG is hem en alle andere scheidsrechters daarvoor veel dank verschuldigd!