De internationale spelen voor personeel van politie, brandweer, Douane en dienst Justitiële Inrichtingen worden dit jaar voor het eerst in de geschiedenis in Nederland gehouden en wel van 22 t/m 31 juli in Rotterdam.

Duizenden politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers uit 70 verschillende landen zullen meedoen aan de WPFG2022. Zij zullen actief zijn in maar liefst 63 sportonderdelen, waaronder ook KARATE!

Het karatetoernooi zal worden gehouden op 27 juli (kata) en 28 juli (kumite) in Sportpaleis Ahoy in Rotterdam. Zowel individueel als in teamverband zal er dan gestreden worden om de medailles.

Hoewel de inschrijvingen voor teams inmiddels gesloten zijn, is het nog steeds mogelijk om je individueel op te geven voor dit toernooi en wel t/m 25 juli a.s.

Dus ben je werkzaam bij de politie, brandweer, douane of het gevangeniswezen en is karate jouw sport, of het nou breedte- of topsport is, doe dan mee!

Alle informatie over de inschrijvingen, het programma rondom de WPFG zoals de Athletes Village, de spectaculaire opening in stadion De Kuip in Rotterdam, is te vinden op deze website.

Het doel van de WPFG is is om sport in te zetten als middel om ontmoetingen tussen hulpverleners tot stand te brengen, om sportiviteit te stimuleren en respect te genereren voor al die hulpverleners wereldwijd die dag en nacht voor ons klaar staan.

Het motto dit jaar is dan ook: “IN SPORT WE UNITE”

Zien we jou ook in Rotterdam Ahoy ???