Vandaag was de kick-off van het Nationaal Vechtsportcentrum in Rotterdam! Namens de KBN was Voorzitter Eddy Marques aanwezig om de samenwerking te bekrachtigen. Vanaf april kan de KBN, samen met andere vechtsportbonden, gebruik maken van de faciliteiten van dit Nationaal Vechtsportcentrum. Ook de selectietrainingen van de KBN zullen gefaseerd verplaatst worden naar Rotterdam.

“Alles wat je wil bereiken begint altijd met een droom. Het realiseren van een nationaal vechtsportcentrum waarbij onze talenten en topsporters maximaal worden gefaciliteerd begint hier samen met gelijkgestemden.” – KBN Voorzitter Eddy Marques

Tijdelijke locatie

Per 1 april 2022 krijgt het Nationaal Vechtsportcentrum eerst tijdelijke huisvesting in de sportzalen van Albeda aan de Sportlaan in Rotterdam. Deze worden hier momenteel voor verbouwd. Eén sportzaal wordt volledig ingericht voor het Topsportprogramma boksen. In de andere sportzaal kunnen vechtsporten als judo, karate, taekwondo, aikido en sambo worden beoefend. De wens is om in 2026 over te gaan naar een nieuw te bouwen vechtsportcentrum naast het Topsportcentrum Rotterdam.

Betrokken partijen

De KBN is verheugd om onderdeel uit te mogen maken van dit Nationaal Vechtsportcentrum. Andere betrokken partijen zijn de gemeente Rotterdam, NOC*NSF, TeamNL Topsport Metropool, Rotterdam Topsport, Topsportcentrum Rotterdam en Albeda. De betrokken sportbonden zijn naast de KBN: NBB (boksen), JBN (judo), TBN (taekwondo), AbN (aikido), KNKF (sambo) en de Nederlandse Vechtsportautoriteit.

Lees het volledige persbericht van Rotterdam Topsport hier.