Eén van de doelstellingen van de KBN is dat wij willen bevorderen dat wij onze mooie sport beoefenen op een veilige, professionele en maatschappelijk betrokken manier bij karateverenigingen in geheel Nederland.

De KBN vindt het om die reden van belang het KBN Keurmerk te introduceren. Dit is een keurmerk die borgt dat aandacht voor bovengenoemde thema’s vanuit de basis van onze sport, de verenigingen, worden ondersteund. Wij zijn van mening dat het KBN Keurmerk verenigingen een middel geeft om effectief aan haar belanghebbenden te communiceren waar de vereniging voor staat: een vereniging waar iedereen welkom is om op een veilige en verantwoorde manier met plezier te kunnen sporten.

Wij gaan de sportscholen met het KBN Keurmerk actief benoemen op onze website en waar mogelijk op andere KBN uitingen. Ook gaat de KBN richting de gemeente aandacht geven aan de sportscholen die een keurmerk hebben, en het belang hiervan voor de gemeente en het veilig sportklimaat in Nederland. Het fysieke bordje van het KBN keurmerk kan de vereniging ophangen, de digitale versie kan worden gedeeld via alle media uitingen.

Wil je meer informatie over het KBN Keurmerk en/of het KBN Keurmerk aanvragen? Kijk dan op onze website. Wij zijn er van overtuigd dat het KBN Keurmerk bij gaat dragen om onze verenigingen, professioneler groter en sterker te maken.

Laten we samen naar een nog hoger kwaliteitsniveau gaan!