Zondag 12 december is het zover, het KBN danexamen! Het KBN danexamen vindt plaats bij Sporthal de Sypel te Harderwijk. Het adres: Parkweg 4, 3842 AD Harderwijk. Hieronder vind je de laatste informatie omtrent het KBN danexamen.

Het programma

De KBN danexamens zullen plaatsvinden met een aangepast tijdschema. Er zijn 5 rondes met danexamens:

 • Ronde 1: 09:00u tot 10:00u. Inloop/melden: 08:15u tot 08:45u.
 • Ronde 2: 10:30u tot 11:30u. Inloop/melden: 09:45u tot 10:05u.
 • Ronde 3: 12:00u tot 13:00u. Inloop/melden: 11:15u tot 11:35u.
 • Ronde 4: 13:30u tot 14:30u. Inloop/melden: 12:45u tot 13:05u.
 • Ronde 5: 15:00u tot 16:00u. Inloop/melden: 14:15u tot 14:35u.

Bekijk de indeling van de examenkandidaten per ronde hieronder.

Coronamaatregelen

Het KBN danexamen wordt georganiseerd volgens de geldende coronamaatregelen. Dat betekent dat publiek helaas geen toegang heeft tot het Sportcomplex, en dat er wordt gewerkt met een coronatoegangsbewijs (zie hieronder). Er zal geen livestream zijn van de examens. Verder geldt:

 • Houd 1,5 meter afstand van elkaar voor en na het sporten:
  • Iedereen van 18 jaar en ouder houdt 1,5 meter afstand tot elkaar.
  • Jongeren van 13 t/m 17 jaar hoeven geen afstand te houden tot elkaar, maar wel tot volwassenen vanaf 18 jaar. Voor de uniformiteit adviseren wij de kandidaten wel om 1,5 meter afstand te houden.
  • Kinderen t/m 12 jaar hoeven geen afstand tot elkaar en tot volwassenen te houden. Voor de uniformiteit adviseren wij de kandidaten wel om 1,5 meter afstand te houden.
  • Tijdens het sporten is het houden van afstand niet verplicht.
 • Mondkapjes zijn verplicht op alle publieke locaties, waaronder binnensportaccommodaties. Een mondkapje is ook verplicht bij plaatsen waar het coronatoegangsbewijs wordt gevraagd. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen vanaf 13 jaar.

Ook verzoeken wij alle aanwezigen zich aan de geldende basisregels te houden. Dit zijn:

 • Blijf thuis en laat je testen bij klachten.
 • 1,5 meter is een veilige afstand.
 • Schud geen handen.
 • Was vaak en goed je handen.
 • Hoest en nies in je elleboog.
 • Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes.

Coronatoegangsbewijs

Alle examenkandidaten en partners vanaf 18 jaar dienen bij het betreden van de sporthal een coronatoegangsbewijs (CTB) te laten zien. Het CTB krijg je als je volledig bent gevaccineerd, een herstelbewijs hebt of met een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen. Ook is het mogelijk een coronatoegangsbewijs op papier te laten zien. Een testafspraak kan worden gemaakt via Testen voor Toegang: https://www.testenvoortoegang.org/.

Proces KBN danexamens

Kandidaten (en partners) kunnen zich 45 minuten voor de start van de ronde melden in de sporthal. We verzoeken alle examenkandidaten om zich uiterlijk 25 minuten voor aanvang van het examen te hebben gemeld. Examenkandidaten en partners kunnen zich melden bij de registratiebalie bij de ingang van de sporthal met het CTB (mits van toepassing). De kandidaten geven hier het KBN-paspoort af voor de desbetreffende mat en ronde. Daarna mogen zij zich omkleden in een van de kleedkamers. Examenkandidaten worden omgeroepen als ze zich kunnen melden bij de desbetreffende mat.

Na afloop van het KBN danexamen is er ruimte voor een groepsfoto op de mat, met eventueel de partners op de achtergrond. We verzoeken de kandidaten op dezelfde volgorde te blijven staan als tijdens het examen. Dit voor een goede doorstroming maar bovenal voor de veiligheid. We streven er naar alle kandidaten zijn of haar paspoort, het diploma en eventueel een KBN zwarte band, direct na afloop van het examen uit te reiken.