De KBN heeft op dit moment meer dan 7000 actieve karateka’s. De ene karateka neemt graag deel aan wedstrijden of traint voor het KBN danexamen, de ander wil graag meer leren over onze prachtige sport. Ons doel is om een mooie agenda samen te stellen, waarbij er voor iedere stijl, karateka en regio leuke karate activiteiten op de planning staan.

Nu het einde van het jaar nadert, maken we graag de voorlopige agenda voor januari t/m juni 2022 bekend! Op de kalender staan onder andere prachtige karate clinics, interessante bijscholingen, cursussen tot KBN scheidsrechter, wedstrijden en meer!

Clinics

Er worden diverse leuke clinics en workshops ingepland voor alle karateka’s. Een greep uit de onderwerpen:

 • Kata = Kumite, van vorm naar toepassing
 • Karate voor ouderen
 • Martial bewegingsfundamenten
 • Bewegingsprincipes van karate
 • Karate voor kinderen
 • Kata clinics van Olympisch, Wereld en Europees kampioen Sandra Sanchez

Danexamens

Twee keer per jaar organiseert de Karate-do Bond Nederland de landelijke danexamens. Tijdens de danexamens kunnen karateka’s vanaf 12 jaar examen doen voor een zwarte band. In 2022 zal het eerste KBN danexamen plaatsvinden in het weekend van 11 en 12 juni 2022 bij Sporthal de Sypel te Harderwijk.

Wedstrijden

De volgende wedstrijden staan inmiddels gepland in Nederland:

 • 27 februari: KBN Vanencompetitie West, Amsterdam
 • 27 maart: The Open Pepper Cup, Zwolle

Opleiding tot Leraar Karate-do

De KBN organiseert opleidingen tot karateleraar. De opleidingscyclus tot karateleraar start bij de opleiding tot Dojo Assistent. Daarna volgt de opleiding tot Assistent Leraar, en als laatste de opleiding tot Leraar Karate-do. Deze opleidingen staan in 2022 gepland:

 • Februari 2022: Start opleiding tot KBN Dojo Assistent
 • Maart 2022: Start opleiding tot KBN Assistent Leraar
 • 2e helft 2022: Start opleiding tot KBN Leraar Karate-do

Inschrijven voor de opleidingen kan nog steeds! Klik hier voor meer informatie over de opleidingen en het inschrijven.

Bijscholingen

De KBN is van plan om verschillende (online) inspiratiesessies en bijscholingen te organiseren in samenwerking met NOC*NSF Academie voor Sportkader. Denk hierbij aan het themagericht coachen van bepaalde doelgroepen, een veilig sportklimaat, of het trainen van karateka’s met een beperking.

Cursus KBN scheidsrechter

Heb je belangstelling om als scheidsrechter actief te zijn bij een vanen- en/of nationaal toernooi, dan is deze cursus iets voor jou! De cursus staat open voor alle leden van de KBN die dit jaar 16 jaar of ouder zijn en minimaal de 4e kyu bezitten. Na afloop van de cursus kan men theorie examen afleggen voor een Vanen-licentie.

Meer informatie

Hier is de eerste versie van de voorlopige agenda te vinden. Meer informatie over de diverse activiteiten volgt binnenkort. Ook zullen er nog meer breedtesport activiteiten worden aangekondigd!

Houd onze website in de gaten voor een overzicht van alle karate activiteiten. Klik op onderstaande button om direct naar onze kalender te gaan!