DUBAI – Lynn Snel heeft zich gisteren tijdens het WK karate in Dubai geplaatst voor de bronzen finale in de klasse tot 61 kilogram. Daarin komt ze zaterdagochtend uit tegen de Canadese Haya Jumaa.

Snel (23) begon in Dubai met een nipte verliespartij tegen de Oekraïense Anita Serogina. Omdat de Oekraïense zich plaatste voor de finale kreeg Snel een herkansing. Daarin won de karateka van de Amsterdamse Karateschool Fightin’ Nabil achtereenvolgens van Stylianou (Cyprus), Zuniga García (Spanje) en Lim (Filipijnen).

Positieve test

Snel’s voorbereiding op het WK was turbulent. “Twee weken voor vertrek testte ik positief op Corona en leek het WK geen haalbaar verhaal. Uiteindelijk is het allemaal net op tijd goed gekomen. De vorm waarin ik vandaag verkeerde, was top. Des te meer ben ik erop gebrand om zaterdag een WK-medaille in de wacht te slepen”, aldus de strijdbare karateka.

Snel reikte eerder dit jaar tot een zevende plaats tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Parijs. Haar prestatie was toen niet genoeg om plaatsing voor Tokio zeker te stellen. Alleen de drie hoogst geklasseerde verdienden een ticket voor Tokio waar karate afgelopen zomer debuteerde als Olympische sport. In 2024 keert de sport niet meer terug.

Zevende plaats

Naast Snel kwamen nog vier andere Nederlandse karateka’s in actie in Dubai, maar die konden zich niet in de strijd om de medailles mengen. Brian Timmermans (-84kg) kwam met een zevende plaats wel dichtbij de medaillewedstrijden.