Afgelopen woensdag had KBN voorzitter dhr. Marques de eer om de Japanse Ambassadeur, Ambassadeur Horinouchi, te ontmoeten.

Dhr. Marques en dhr. Konno, Special Advisor van de KBN, hebben de Ambassadeur de ‘Karate Tulp’ aangeboden. Deze Karate Tulp is ontwikkeld door dhr. Jan Pennings, voormalig vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van het Keukenhof. Hopelijk is deze mooie tulp, die de bijzondere band tussen Japan en Nederland uitdrukt, binnenkort in allebei de landen verkrijgbaar!

Karate Tulp

De Karate tulp is een in Noord Holland gekweekte tulp die goed past in het Olympische jaar dat Karate voor het eerst meedeed als Olympische sport in Tokio. Er is al meer dan 400 jaar een warme relatie tussen Japan en Nederland en dat er nu een mooie samenspel is tussen een karate tulp uit Nederland en een martial art uit Japan is prachtig om te zien.  Een must have voor alle karateka’s in de wereld.