Sportbonden, NOC*NSF en NL Actief organiseren tijdens de Nationale Sportweek interessante (kosteloze) online webinars! De onderwerpen zijn inclusief sporten en bewegen, positieve sportcultuur en verduurzaming.

De webinars bevatten praktijkgerichte handvatten en er is voldoende ruimte voor vragen, zodat je na deelname meteen aan de slag kunt.

Je kunt je aanmelden voor meerdere webinars. Het is mogelijk en aanbevolen om met drie personen van één sportclub/vereniging deel te nemen. Op die manier kun je de opgedane kennis binnen de sportclub/vereniging meteen delen en makkelijk samen toepassen.

De webinars

Maandag 20 september:

19.30-22.00 uur: Duurzame sportaccommodatie

19.30-22.00 uur: Kansen voor 50+ sport

Dinsdag 21 september:

19.30-20.30 uur: Gezonde sportomgeving

19.30-20.30 uur: Clubkadercoach

Woensdag 22 september:

19.30-21.00 uur: Sociale veiligheid

19.30-20.30 uur: Positief coachen

Donderdag 23 september:

19.30-21.30 uur: Welkom op de club

19.30-22.00 uur: Open en veilige sport voor iedereen

Informatie over de webinars

Duurzame accommodatie

Tijdens deze webinar wordt gekeken waar voor sportaanbieders mogelijkheden liggen voor het verduurzamen van de sportaccommodatie. Ook wordt er ingegaan op hoe de aanbieder energie kan besparen of eigen energie kan opwekken.

Kansen 50+ sport

Uit onderzoek blijkt dat een groot deel van de 50-plussers in Nederland graag zou willen sporten, maar dit (nog) niet doet. Bij deze webinar wordt ingegaan op hoe de sportclub hierop kan inspelen en een passend aanbod kan aanbieden.

Gezonde sportomgeving

Hoe kun je de sportclub inzetten voor een gezonde sportomgeving? Dat is de vraag waar het in deze webinar om draait. Gedurende deze webinar krijg je inzichten hoe je kunt realiseren dat de sportclub voelt als een prettige, gezonde plek waar je lekker en gezond kan eten en drinken.

Clubkadercoach

Tijdens deze sessie wordt de rol van een clubkadercoach uitgelegd. Deze coach kan op lokaal niveau trainers-coaches trainen en begeleiden bij het realiseren van een positief sportklimaat.

Sociale veiligheid

Het is belangrijk om alle leden een veilig gevoel op de sportclub te geven. Tijdens deze webinar wordt besproken hoe de organisatie invulling kan geven aan een actief beleid voor sociale veiligheid.

Positief coachen

Tijdens deze webinar wordt ingegaan op hoe bestuurders en professionals kunnen werken aan een positief sportklimaat. Er wordt gekeken naar wat er op wetenschappelijk gebied bekend is over dit thema, hoe dit in de praktijk werkt en wat de rol van de bestuurder of professional hierbij is.

Welkom op de club

Een belangrijk thema tijdens deze webinar is het binden van sporters aan jouw club. Je leert enkele tools, doet nieuwe inzichten op en komt tot concrete uitkomsten om de beleving en binding van sporters te verbeteren.

Open en veilige sport voor iedereen

Wij vinden dat iedereen met plezier moet kunnen sporten. Het is belangrijk dat de sportclub open staat voor iedereen, en dat iedereen zich welkom voelt. Tijdens deze webinar wordt dieper ingegaan op het veilig sportklimaat, en hoe de club een veilige, plezierige omgeving creëert.