KBN heeft ongevallen- en personeelsschadeverzekering voor al haar medewerkers en vrijwilligers. 

De Karate-do Bond Nederland heeft voor haar werknemers en vrijwilligers een ongevallen- en personeelsschadeverzekering afgesloten. Met deze verzekeringen zijn de werknemers en vrijwilligers vanuit de KBN verzekerd als er tijdens werkzaamheden die zij uitvoeren voor de KBN letsel of materiële schade bij een ongeval ontstaat.

Een voorbeeld is een KBN scheidsrechter die door de KBN is uitgenodigd om als KBN scheidsrechter te functioneren bij het Nederlands Kampioenschap. Tijdens zijn autorit richting het evenement overkomt hem een ongeval, waardoor de scheidsrechter zijn been breekt. Voor deze letselschade kan een beroep worden gedaan op de afgesloten ongevallen- en personeelsschadeverzekering.

Uiteraard hopen we nooit van deze polis gebruik te moeten maken, maar we willen voor onze vrijwilligers graag een goede verzekering in geval van ongevallen aanbieden.

Mochten hierover vragen zijn, kan er contact worden opgenomen met het KBN bondsbureau.