Nog steeds kunnen 4 op de 5 jongeren onder de 18 jaar alcohol krijgen in de sportkantine. Daarom is het tijd voor verandering! Op 6 september lanceert NIX18 een nieuwe campagne gericht op sportclubs en -aanbieders om ook hier de naleving van de leeftijdsgrens te verbeteren. NOC*NSF en de KBN ondersteunen deze campagne.

Word een club van NIX

Het NIX18 pakket, met ondersteunende materialen is vanaf augustus te bestellen via nix18.nl. Gebruik deze materialen op de club en laat zien dat NIX de afspraak is! Zo weten sporters, ouder, bezoekers en vrijwilligers dat er geen alcohol onder de 18 wordt geschonken of doorgegeven.

Richtlijnen alcoholbeleid voor sport

NOC*NSF heeft, samen met de sportbonden i.s.m. het Trimbos Instituut, JOGG-Teamfit, St. Jeugd & Alcohol en de Nederlandse Brouwers richtlijnen opgesteld voor het alcoholbeleid op sportclubs. Deze richtlijnen kunnen sportclubs ondersteunen bij het opstellen of aanscherpen van een verantwoordelijk alcoholbeleid.

E-learning

Een club kan niet bestaan zonder de inzet van haar vrijwilligers. Om clubs te ondersteunen met de uitvoering van de afspraak van NIX onder 18 nodigen we alle vrijwilligers en bestuurders uit om de gratis e-learning ‘Verantwoord alcohol schenken‘ te volgen en het certificaat te behalen.