De Olympische Spelen van dichtbij meemaken? Dat kan! Als we niet naar Tokyo kunnen, dan halen we Tokyo wel naar Nederland! Samen met Gemeente Den Haag en TIG Sports organiseert het NOC*NSF het TeamNL Olympic Festival tijdens de Olympische Spelen.

Het programma

Vanaf 23 juli tot en met 8 augustus 2021 wordt het sportstrand van Den Haag omgetoverd tot een prachtig festival dat de Olympische sferen van Tokyo naar Nederland brengt. Dé plek waar je sport kan doen, sport kijken en sport beleven.

Op het festival kun je allerlei sporten beoefenen onder begeleiding van 40 verschillende sportbonden. Ook kan je op het terrein live de Olympische Spelen volgen op grote tv-schermen om onze sporthelden aan te moedigen. Omdat er dit jaar geen Holland Heineken Huis in Tokyo is, worden de sporters in Scheveningen gehuldigd.

Karate op Olympic Festival

Ter ere van het Olympisch debuut van karate organiseren wij op 5, 6 en 7 augustus diverse karate clinics en demonstraties bij het TeamNL Olympic Festival. Tijdens de drie dagen komen alle aspecten van het karate aan bod.

5 augustus staat in het teken van ‘Kata’, oftewel het schijngevecht. Op 6 augustus geven de KBN bondscoaches clinics in het ‘Kumite’, het sparren. Op de laatste dag wordt aandacht besteed aan het I-Karate, het aangepast karate voor mensen met een beperking. Op 5 en 6 augustus zijn wij te vinden bij de Boksring, de clinics van het I-karate zijn op het Johan Cruyff Court.

Programma

  • 5 augustus: 09:00u – 11:00u & 12:00u – 15:00u – kata clinics bij de Boksring
  • 6 augustus: 15:00u – 18:00u – kumite clinics bij de Boksring
  • 7 augustus: de gehele dag – I-Karate clinics bij het Johan Cruyff Court

Coronaregels

  • Vanaf juli kunnen evenementen weer in volle capaciteit worden georganiseerd wanneer al het publiek ofwel een vaccinatiebewijs, ofwel een negatief test resultaat kan overdragen, of een herstelbewijs kan laten zien.
  • Kinderen onder de 13 jaar worden uitgezonderd van het hierboven genoemde bewijs.
  • Vaccinatiebewijs is enkel geldig twee weken na de laatst benodigde vaccinatie. Wanneer de overheid deze duur veranderd, gaat het evenement daarin mee
  • Testen dienen maximaal 24 uur van te voren te worden gedaan. Testen kunnen worden gedaan bij het Testen voor Toegang portaal. Dit is gratis en kan worden gedaan bij een locatie naar keuze.
  • Op het evenemententerrein vervalt de 1,5 meter maatregel en de mondkapjesplicht.
  • Het is een geplaceerd evenement, wat betekent dat wanneer men niet aan de (sport) activiteit meedoet, men op een zitplaats plaats moet nemen.

Media

Bekijk hier prachtige beelden van de karate clinics en demonstraties op het TeamNL Olympic Festival.