Helaas komt het steeds vaker voor, een sporter die zich tijdens een training of wedstrijd zo misdraagt dat andere sporters in zijn of haar omgeving balen, minder plezier beleven of zelfs overwegen te stoppen. Dat zijn kritische momenten voor coaches, sportschoolhouders en begeleiders. Wat kan jij doen om ervoor te zorgen dat iedereen plezier beleeft in het team? Die vraag wordt beantwoord tijdens de scholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’. Deze online scholing wordt door de KBN georganiseerd in samenwerking met NOC*NSF Academie voor Sportkader (ASK).

Leerdoelen

Tijdens deze scholing:

  • Leer je hoe je gedragingen die voortkomen uit gedragsstoornissen kunt herkennen en begrijpen;
  • Ontdek je hoe je effectief om kan gaan met ongewenst gedrag;
  • Ga je aan de slag met je eigen gedrag als trainer en welke invloed jouw communicatie en training heeft op sporters met gedragsproblematiek;
  • Leer je hoe je een sociaal veilig, positief en stimulerend sportklimaat kan creëren.

Programma

De scholing ‘Sporters met gedragsproblematiek’ bestaat uit een voorbereidende online module en een bijeenkomst. Door deze voorbereidende online module krijg je inzicht in wat ongewenst gedrag is en wat je kan doen om sporters op een plezierige manier te laten sporten. Ook kan je hier je vragen kwijt die je graag beantwoord ziet tijdens de bijeenkomst.

De eerste bijeenkomst begint met een brainstorm. Vervolgens komen een tweetal methodes aan bod die je helpen om te gaan met ongewenst gedrag. Dan komen faalangst, ADHD en ASS aan bod: Hoe om te gaan met kinderen die hier last van hebben? Het eerste deel van de online scholing wordt gegeven op 22 juni van 19:00 uur tot 21:00 uur.

De tweede bijeenkomst draait om het voorkomen van ongewenst gedrag. Tijdens deze bijeenkomst ontwerp je samen met medecursisten een trainingsplan met allerlei ingrediënten om je sporters te ‘verleiden’ om gewenst gedrag te vertonen. Tot slot hebben we aandacht voor feedback: met behulp van enkele korte praktijkscènes word je vaardiger in het geven van opbouwende feedback. Je ontvangt een achttal ‘keycards’: handzame lijstjes met tips om ongewenst gedrag te voorkomen of om te zetten in gewenst gedrag. Dit tweede deel vindt plaats op 29 juni van 19:00 uur tot 21:00 uur.

Kosten

De online scholing “Sporters met Gedragsproblematiek” bestaat uit twee dagdelen. De kosten voor de volledige online scholing bedragen €150,00 voor KBN-leden. Uiteraard kunnen ook niet KBN-leden deelnemen aan deze online scholing. Zij betalen €300,00. Let op! Voor sommige verenigingen is het mogelijk om via het Lokale Sportakkoord van de gemeente een (gedeeltelijke) vergoeding te krijgen voor het volgen van een dergelijke online scholing. Neem hiervoor contact op met de verenigingsondersteuner binnen de gemeente.

Inschrijven

Schrijf je nu in voor deze online scholing via onderstaand formulier.