Uit onderzoek blijkt dat veel Nederlanders in de coronacrisis minder zijn gaan sporten. Ook is gebleken dat sporten je mentaal en fysiek weerbaarder kan maken, juist in een lastige periode als deze.

In de sportdeelname index van maart 2021 blijkt dat alle leeftijdsgroepen in 2020 en 2021 minder zijn gaan sporten. Een doelgroep die hierbij vaak onderbelicht wordt, zijn de 50-plussers. Waar meer dan 60% van de Nederlanders tot 18 jaar wekelijks sport, is dit voor ouderen minder dan 50%. Met de toenemende vergrijzing zal het aantal ouderen in Nederland alleen maar toenemen. Uit onderzoek is gebleken dat een groot deel van de 50-plussers graag zou willen sporten, maar dit (nog) niet doet. Karate kan een manier zijn om deze groeiende groep ouderen te laten bewegen.

Heeft u interesse om karate voor ouderen te organiseren of heeft u al ervaring met het opzetten van karate activiteiten voor 50-plussers? Dan horen wij graag van u! De KBN wil een werkgroep opzetten die zich bezig houdt met het opstarten, promoten en bevorderen van karate beoefening voor 50-plussers. Aanmelden voor de werkgroep kan via info@kbn.nl. Vermeld daarbij de naam, e-mailadres en waarom u geïnteresseerd bent in het deelnemen aan de werkgroep.