De KBN heeft de afgelopen week nog een triest bericht ontvangen van het plotselinge overlijden van Dhr Baumgarten.
We delen dit bericht en willen ook de directe familie, vrienden en karate collega’s heel veel sterkte wensen met dit grote verlies.

IN MEMORIAM

 

Evert Johannes Baumgarten

– Sensei 5e dan karate –

* Bandoeng, Indonesië        † Zwolle 22 april 1942 19 april 2021

 

Evert Baumgarten(5e dan) oprichter en Sensei van de karateschool ‘Shin Bu Ken’ in Meppel, heeft ons helaas verlaten. Op maandag 19 april ’21 is Evert op 78 jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartinfarct.

Het heeft ons allen ter diepste geraakt en hij zal voor altijd in onze gedachten voortleven.

Evert Baumgarten is in 1975 vanuit het westen van het land in Meppel komen wonen. Hij had een ruime ervaring in het Karate-do en in het lesgeven van het karate bij Sportscholen in Den Haag en Maassluis.

Evert Baumgarten had zijn karate opleiding c.q. vorming gehad van de shihans (grootmeesters): Henri Seriese, John Bluming en Jan Kallenbach.

In 1977 heeft een aantal leden van een Meppeller budo club aan Evert Baumgarten gevraagd voor hun eigen groep de trainingen in Uffelte te begeleiden. Later vestigde Evert Baumgarten zijn karate club Shin Bu Ken in Meppel. Evert heeft vele DAN graad-houders (zwarteband-dragers) opgeleid. Evert Baumgarten was 5e dan graad houder en was naast instructeur ook examinator bij de Karate-do Bond Nederland en lid van de werkgroep techniek van de karate stijlgroep kyokushinkai waar hij bezig was met nieuwe ontwikkelingen binnen de stijl.