Nu of nooit voor een Sportieve Gezonde Generatie!

Samen met 25 partners uit de onderwijs-, kinderopvang-, welzijn- en sport- en beweegsector heeft NOC*NSF het manifest ‘Sportieve Gezonde Generatie’ opgesteld. De Karate-do Bond Nederland ondersteunt dit manifest. Het manifest is onderdeel van een groter pakket van manifesten en initiatieven dat deze week aan informateur Herman Tjeenk Willink is aangeboden.

Een belangrijk punt uit het manifest is dat alle kinderen tot 18 jaar goed en voldoende sporten en bewegen. Uit onderzoek blijk dat veel kinderen van vier t/m 17 jaar in 2020 niet voldeden aan de beweegrichtlijnen. In de leeftijdsgroep 4 t/m 11 jaar gaat het om bijna 40%, bij de kinderen van 12 t/m 17 jaar gaat het zelfs om meer dan de helft van de kinderen.

Meer informatie

Lees meer informatie over het manifest via onderstaande links.