Op 13 april werd weer een persconferentie gegeven over de coronamaatregelen. Tijdens de persconferentie werd duidelijk dat er op dit moment nog geen versoepelingen kunnen worden aangekondigd.

Wel werd er een openingsplan geschetst voor de komende periode. De snelheid van de stappen hangt af van de situatie in het ziekenhuis. Deel één van het openingsplan is als volgt:

Stap 1: Het openen van bijvoorbeeld terrassen en winkels, het afschaffen van de avondklok. Deze stap wordt op zijn vroegst 28 april 2021 genomen, de beslissing over stap 1 wordt op 20 april genomen.

Stap 2: Mogelijkheden tot bijvoorbeeld binnen sporten, dierenparken weer openen onder voorwaarden. Deze stap wordt op zijn vroegst 11 mei 2021 genomen, de beslissing wordt op 3 mei genomen.

Belangrijk bij het nemen van stappen:

  • Er is buiten eerst meer mogelijk, en daarna pas binnen.
  • Sport en culturele activiteiten kunnen eerst wat meer zonder publiek, daarna pas met publiek.
  • De groepen worden steeds wat groter.

Sport

In het openingsplan zijn ook enkele stappen voor sport opgenomen. In het openingsplan, gepresenteerd op 13 april, zijn de onderstaande stappen voor de sport genoemd.

  • Stap 1 – 28 april: Helaas worden hier nog geen versoepelingen specifiek voor de sport verwacht. Wel kan de avondklok worden afgeschaft, wat meer mogelijkheden geeft voor in de avond buiten sporten.
  • Stap 2 – 11 mei: Bij stap 2 kan binnen sporten worden toegestaan. Ook zij uitbreidingen voor buiten sporten mogelijk.
  • Stap 3 – 26 mei: Tijdens stap 3 zijn uitbreidingen voor buiten en binnen sporten mogelijk.
  • Stap 4 – 16 juni: Bij stap 4 kunnen evenementen weer worden toegestaan, en zijn er uitbreidingen voor buiten en binnen sporten mogelijk.
  • Stap 5 – 7 juli: Tijdens stap 5 kunnen het buiten en binnen sporten verder worden uitgebreid. Ook voor evenementen zijn uitbreidingen mogelijk.

Note: De stappen zijn op hoofdlijnen en op z’n vroegst mogelijk op de volgende data. Deze data hangen af van het aantal opnames van coronapatiënten in de ziekenhuizen.

Extra informatie

Meer informatie over het openingsplan is te vinden via onderstaande links.