Sport is belangrijk om fysiek én mentaal fit en gezond te leven! Onderzoek wijst uit dat bijna de helft van de Nederlanders tijdens de coronapandemie minder is gaan sporten.

Aanstaande dinsdag, 13 april, vindt de eerstvolgende persconferentie plaats. Hierin zal worden aangekondigd welke versoepelingen er de komende maanden aan zitten te komen voor de verschillende sectoren. Helaas is het nog niet 100% duidelijk wat dit voor de sport gaat betekenen. Daarom heeft NOC*NSF via een verklaring aan het kabinet laten weten dat juist de sport een bijdrage kan en wil leveren aan het ‘veilig in beweging brengen van Nederland’. In een gezamenlijk statement vraagt NOC*NSF om meer sportmogelijkheden toe te laten.

De Karate-do Bond Nederland ondersteunt deze oproep. Deel de verklaring als je dit steunt, samen maken we een virtuele vuist! Laat het weten via #iedereenweersporten

“Als je weerbaarder wil zijn in een tijd als deze, is het van belang om over een gezonde geest en lichaam te beschikken. Sporten is daarom essentieel!”

Eddy Marques, voorzitter KBN