Het Fonds Gehandicaptensport zet zich in voor mensen met een beperking. “In Nederland zijn er 1,7 miljoen mensen met een handicap. Voor deze mensen is sporten niet altijd vanzelfsprekend. Fonds Gehandicaptensport ondersteunt sportorganisaties zonder winstoogmerk. Zodat iedereen met een handicap, dicht bij huis, de mogelijkheid krijgt om te kunnen sporten.

Van 4 t/m 10 april is de landelijke collecteweek van het Fonds Gehandicaptensport, en voor het tweede achtereenvolgende jaar staan zij voor een geweldige uitdaging. Langs de deur collecteren zit er voor de meeste van onze collectanten niet in. Mede daardoor gaan ze niet één week, maar de hele maand april campagne voeren. Niet langs de deur, vooral online.

Thema

Het activerend thema dit jaar is: Van PowerTalk naar PowerTik.

Vijf sporters delen in de campagne wat sport voor hen persoonlijk betekent en heeft gebracht. Niet stilstaan bij wat je niet kunt, maar focussen op wat je wel kunt. En dat is veel, heel veel! Dit heeft geleid tot vijf PowerTalks, vijf positieve verhalen en straks hopelijk vele, mooie PowerTik(kie)s. Die verhalen delen we graag met heel Nederland en hebben dezer dagen onverwachts nog meer betekenis gekregen. Een van deze sporters is karateka Dave Kengen!

Bekijk hieronder het inspirerende filmpje van het Fonds Gehandicaptensport met Dave Kengen!

Voor wie doen we dit?

De sporters uit onze campagne – Fleur, Jetze, Dave, Bilal en Thijs – maken zich sterk voor al hun collega-sporters met een handicap.
Veel van deze sporters kunnen niet op eigen kracht sporten, zijn door alle beperkingen nog meer afhankelijk van anderen, kunnen niet zonder onze en jullie support.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de actie of het Fonds Gehandicaptensport? Kijk dan op de volgende pagina’s: