Op uitnodiging van de Franse Karate Bond hebben drie Nederlandse karateka’s deelgenomen aan het “Karate Test Match” evenement in Frankrijk. Deze wedstrijd was alleen op uitnodiging van de Franse Federatie en rechtstreeks gericht aan deze drie sporters. De Franse Karate Federatie heeft alle kosten voor deze sporters gedragen.

De wedstrijd vond plaats in Chatenay-Malabry op 6 en 7 maart 2021. Het doel van het evenement was om de karateka’s voor te bereiden op het Olympisch Kwalificatie Toernooi, welke zal plaatsvinden in juni in Parijs.

Namens de KBN hebben de volgende karateka’s deelgenomen:

 • Lynn Snel, kumite dames -61kg
 • Timothy Petersen, kumite heren -75kg
 • Tyron Lardy, kumite heren +75kg

KBN bondscoach Geoffrey Berens heeft de drie karateka’s begeleid.

“Wat een heerlijk gevoel om na zo’n lange periode eindelijk weer op en naast de mat te kunnen staan en bezig te zijn met wat we allemaal zo graag doen!” – Geoffrey Berens, KBN Bondscoach

Lynn Snel

In de Olympische gewichtsklasse -61 kg kwam Lynn in actie. Tijdens dit oefentoernooi, waar alleen op uitnodiging aan deelgenomen kon worden, werd in poules gevochten op basis van het Round Robin systeem. Met 5 deelneemsters in de poule kwam Lynn achtereenvolgens uit tegen karateka’s uit: Noorwegen, Zwitserland, Polen en Senegal.

© Denis Boulanger / FFK

 • 1e ronde: Lynn verliest met 2-1 van Noorwegen
 • 2e ronde: Lynn wint met 4-0 van Zwitserland
 • 3e ronde: Lynn wint met 2-1 van Polen
 • 4e ronde: Lynn wint met 3-1 van Senegal

Lynn eindigde in de poule als tweede doordat zij en de Zwitserse beiden 3 winstpartijen en 1 verliespartij hadden, waarbij de Zwitserse meer punten had gemaakt. Wel mocht Lynn zich opmaken voor de partij voor brons.

In een spannende partij kon Lynn zich terugvechten naar een overwinning nadat de Franse het eerste punt had gemaakt. De bronzen medaille wedstrijd eindigt in 6-2 voor Lynn!

Timothy Petersen

Timothy was door de Franse federatie uitgenodigd om in actie te komen in de Olympische klasse -75kg.

 • 1e ronde: Timothy verliest met 3-1 van Frankrijk (Raybak Abdessalem)
 • 2e ronde: Timothy wint met 4-1 van Frankrijk
 • 3e ronde: Timothy wint met 4-0 van Senegal
 • 4e ronde: Timothy wint met 8-0 van Algerije

Doordat Abdessalem al zijn partijen had gewonnen en Timothy 3 van de 4 mocht Timothy net als Lynn vechten voor brons. In deze partij wachtte wederom een Franse tegenstander. Ook hij was niet opgewassen tegen een in het toernooi gegroeide Timothy. Een mooie en verdiende overwinning als afsluiting van een zeer zinvol oefentoernooi in de opbouw naar het nieuwe karateseizoen!

Tyron Lardy

Als vertegenwoordiger in de klasse +75kg van de Olympische Gewichtsklasse stond ook Tyron ingedeeld in een poule van 5 karateka’s. Doordat deze categorie vertegenwoordigt was met 18 karateka’s waren er 4 poules (2 van 5 karateka’s en 2 van 4 karateka’s). Om door te gaan naar de halve finale moest de poule als eerste afgesloten worden.

 • 1e ronde: Tyron verliest met 3-3 van Frankrijk (senshu voor Frankrijk)
 • 2e ronde: Tyron verliest met 1-0 van Polen
 • 3e ronde: Tyron wint met 1-0 van Senegal

De tweede Fransman in de poule van Tyron moest opgeven in verband met een oogblessure. Uiteindelijk had de Poolse karateka de poule gewonnen, waardoor er voor Tyron geen kans meer was op een wedstrijd om de prijzen.