Op maandag 8 maart 2021 werd wederom een persconferentie gegeven over het coronavirus. Tijdens de persconferentie is aangegeven dat het kabinet een verdere verruiming van de lockdown op dit moment nog niet verantwoord vindt. Alle huidige maatregelen worden verlengd t/m 30 maart, de avondklok wordt verlengd t/m 31 maart 04:30 uur en het reisadvies wordt verlengd t/m 15 april.

Wel zijn er een paar kleine correcties gedaan op de bestaande maatregelen. Deze gelden vanaf 16 maart. De belangrijkste correctie voor de sport:

  • Buiten sporten voor volwassenen vanaf 27 jaar is mogelijk met maximaal 4 personen tegelijkertijd (in plaats van 2). Zij dienen wel 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
    • De regels voor sporters t/m 26 jaar blijven onveranderd, zij mogen buiten sporten in teamverband zonder 1,5 meter afstand te houden.

Verder wordt vanaf 16 maart zwemles weer mogelijk voor kinderen t/m 12 jaar, zijn de regels voor winkelen op afspraak verruimd en mogen de theorie-examens weer worden georganiseerd.

Meer informatie: