De WKF heeft vandaag bekend gemaakt dat de Karate 1 Premier League Rabat is uitgesteld in verband met de corona pandemie. Het is gezien de huidige omstandigheden met de corona maatregelen onmogelijk gebleken om een groot evenement te organiseren in Rabat. Het evenement stond gepland van 9 t/m 11 april in Marokko, en wordt verplaatst naar 29 t/m 31 oktober 2021.

Het registratieproces voor de deelnemers aan de PL Rabat is ‘on hold’ gezet. Dit betekent dat de 3e registratiefase, die zou eindigen op 11 maart, per heden is stopgezet. De 3e registratiefase zal opengaan van 1 t/m 15 oktober 2021. Karateka’s die niet kunnen deelnemen aan de PL Rabat kunnen zich uitschrijven, en zo het geld terugkrijgen. De deadline voor uitschrijven is 9 april 2021.

Aangezien de PL Rabat is uitgesteld tot na de Olympische Kwalificatie deadline, wordt de PL Rabat niet meegenomen als kwalificatie evenement voor de Olympische Spelen in Tokio. De Premier League in Lissabon, die wordt georganiseerd van 30 april t/m 2 mei, is het vervangende evenement.

Meer informatie over het kwalificatieproces is te vinden op de WKF website.