Het kwalificatie systeem voor het karate tijdens de Tokyo 2020 Olympische Spelen is herzien.

De WKF heeft samen met het IOC (International Olympic Committee) het kwalificatie systeem voor de karate wedstrijden tijdens Tokyo 2020 aangepast. Helaas heeft het coronavirus nog steeds een impact op de karate evenementen. Het is noodzakelijk om alternatieven te publiceren als een of meerdere van de geplande evenementen worden getroffen door de corona pandemie.

Vorig jaar is gepubliceerd dat de Olympische kwalificatie evenementen die gepland stonden in 2020, werden opgeschoven naar 2021 in verband met de coronacrisis. Het ging om de Karate 1-Premier League Rabat , de EKF Europese Kampioenschappen Senioren en het Tokyo Olympisch Kwalificatie Toernooi. Op dit moment staan deze evenementen gepland van april t/m juni 2021:

  • Karate 1-Premier League Rabat: 9 – 11 april 2021 in Rabat, Marokko
  • EKF Europese Kampioenschappen Senioren: 19 – 23 mei in Porec, Kroatië
  • Tokyo Olympisch Kwalificatie Toernooi: 11 – 13 juni in Parijs, Frankrijk

De WKF heeft een document gepubliceerd waarin wordt beschreven wat er gebeurt als een van de evenementen niet door kan gaan in verband met de corona pandemie of als het evenement niet plaats kan vinden voordat de Tokyo Olympische Ranking sluit.

Ook heeft de WKF meer informatie gegeven over hoe de ‘Olympic Standing’ werkt voor samengevoegde categorieën. Lees meer hierover in dit document.

Bekijk hier het nieuwsbericht van de WKF.