Van lokaal Sportakkoord naar actie, in samenwerking met jouw club

Als sportclub heb je te maken met veel uitdagingen, juist in coronatijd. Hoe houd je jouw sportclub vitaal? Hoe houd of krijg je voldoende vrijwilligers en hoe bind je leden aan de club? Het lokale Sportakkoord helpt je hierbij. Door ondersteuning op maat krijgt jouw club de mogelijkheid om te groeien en bloeien richting de toekomst. Daarnaast levert het Sportakkoord je, door samenwerking met lokale partijen, een netwerk op die je nu, maar ook in de toekomst kan helpen bij het maken van beleid. Samen sta je sterker!

Met het lokale Sportakkoord spreken partijen uit de sport, maatschappelijke organisatie, bedrijven en de gemeente, lokaal af hoe zij met elkaar de eigen sport- en beweegambities kunnen bereiken. Met als doel de toekomstbestendigheid van de sport te vergroten. Van het lokale Sportakkoord wordt een actieplan gemaakt. Inmiddels zijn alle 344 lokale Sportakkoorden gereed: iedere sportclub kan op elk moment instappen en meedoen. Ook als je als club nog niet deelneemt.

Thema’s

Binnen het sportakkoord zijn verschillende thema’s geformuleerd die eraan bijdragen om sport toegankelijk te maken voor iedereen in jouw gemeente. De thema’s zijn:

  • Inclusief sporten en bewegen

  • Duurzame sportinfrastructuur

  • Vitale sport- en beweegaanbieders

  • Positieve sportcultuur

  • Vaardig in bewegen

  • Topsport die inspireert

Ondersteuning

Sportclubs hebben te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je jouw sportclub vitaal? Zijn er voldoende vrijwilligers en tevreden sporters? Hoe leid je goede trainers op? Met het lokale Sportakkoord kun je gezamenlijk de sport en jouw sportclub versterken. De ondersteuning geeft jouw club de mogelijkheid om te groeien en bloeien richting de toekomst.

Ondersteuning Sportakkoord

Extra informatie

Heb je vragen of wil je meer informatie? Bekijk dan onderstaande pagina’s. Hier lees je meer over het lokale Sportakkoord, de meerwaarde voor jouw club én binnen welke thema’s het Sportakkoord jou kan helpen.  Heb je andere vragen? Neem dan contact op met het KBN bondsbureau, het Sportakkoord of kijk op de website van het Sportakkoord.