Op dinsdag 23 februari gaf het demissionair kabinet wederom een persconferentie over de coronamaatregelen. Tijdens de persconferentie bespraken zij een voorzichtige verruiming van de lockdown, en voorzichtig goed nieuws voor de sport: jongeren t/m 26 jaar mogen vanaf 3 maart weer samen buiten sporten bij de sportaccommodaties!

Dat betekent dat er weer buiten gesport mag worden voor personen t/m 26 jaar met meer dan 2 personen, zonder dat zij 1,5 meter afstand van elkaar hoeven te houden. Er mogen nog geen competitiewedstrijden worden gespeeld. Voor sporters vanaf 27 jaar zijn geen veranderingen, voor hen is sporten buiten mogelijk met maximaal 2 personen op 1,5 meter afstand.

De andere maatregelen vanaf 3 maart in het kort:

  • Contactberoepen mogen weer worden uitgeoefend;
  • Het voortgezet onderwijs en het mbo openen deels hun deuren;
  • Winkels mogen klanten op afspraak ontvangen;
  • De avondklok wordt verlengd t/m 15 maart 04:30 uur.

Meer informatie: