De Krajicek Foundation, de Johan Cruyff Foundation en Sociaal Werk Nederland hebben het initiatief “Winter Games” opgezet. De Winter Games faciliteert lokale organisaties met het organiseren van sportactiviteiten.

De Winter Games hebben als doel om, met extra sport- en spelactiviteiten, jongeren te motiveren in beweging te komen. Tijdens de coronapandemie krijgen jongeren vooral te horen wat er allemaal niet mag én niet kan. Daarom is het belangrijk om hen, juist nu, een positieve impuls te geven zodat ze positiever de donkere wintermaanden door kunnen komen.

Er is een flink aantal initiatieven ontplooid voor de periode tot aan 19 januari (ronde 1 en 2). Er is echter nog volop ruimte voor ronde 3. En overwogen wordt om een 4e ronde te gaan organiseren voor activiteiten in de voorjaarsvakantie om de aanvragende organisaties iets meer voorbereidingstijd te geven.

Het voornemen was en is nog steeds om in de 2e fase na de lockdown (hopelijk vanaf 20 januari) verder uit te breiden; een en ander in afwachting van de corona aanpak vanuit de overheid (versoepeling maatregelen, of niet).

Indien u interesse heeft, zoek dan vooral contact met een buurt(sport)- en jongerenorganisaties in de buurt. Via de Winter Games kunt u een aanvraag doen voor een financiële bijdrage voor het organiseren of faciliteren van sport- en spelactiviteiten in de buurt. Meer informatie is ook te vinden op de website van de Winter Games.