** Belangrijk ** De boekpresentatie van dhr. Kallenbach is uitgesteld tot nader order.

Dit Engelse boek is geschreven door KBN lid van verdienste, dhr. Jan Kallenbach en gaat over de Martial Arts Tai Ki Ken.

De schrijver spreekt uit een lange en veelzijdige karate-do ervaring. Ook al schrikken sommige karate-ka misschien wel van het woord kenpo, zij moeten beseffen dat in hun ontstaansgeschiedenis en filosofie karate en kenpo toch meer gemeen hebben dan men denkt en soms heel dicht bij elkaar liggen.

Dhr. Kallenbach schrijft:

Kallenbach foto“Destijds al derde dan Kyokushinkai ( Kurosaki), heeft de schrijver in 1967-’68 een jaar in Mas Oyama’s honbu dojo getraind en daar kwam hij ondertussen door zijn docenten opleiding l.o. tot de overtuiging, dat wij zelf in Nederland best onze eigen nationale bond konden runnen en dat wij ook technisch zeker niet voor Japan hoefden onder te doen. Dat is m.i. later dan ook wel gebleken.

In Oyama’s dojo zou hij de sensei ontmoeten die hem met het Tai Ki Kenpo zou confronteren, waar dit boek over gaat. Master Sawai was in die tijd senior-adviser in de Kyokushinkai-honbu dojo en gaf sommige sempai extra trainingsadviezen…sensei’s nu allemaal, die het overigens net als ik nog steeds uitdragen.

KallenbachDaar komt bij, dat ik als mede oprichter van onze nationale KBN, (via JBN, BBN) altijd heb geijverd voor een eigen volwaardige nationale karate-bond met meerdere disciplines, en wel een zonder de schatplichtigheid van de toenmalige Japanse stijl-organisaties, die allemaal bedongen dat we onder hun condities hun stijl moesten oefenen en hun diploma’s kopen.”

Het boek gaat in op de geschiedenis, de filosofie en heeft veel ruimte voor de praktijk en de methodiek en is voorzien prachtige authentieke foto’s.Het is met name een verassende afwisseling voor alle gevorderde karate-ka die meer willen en vooral een ander perspectief willen leren hanteren.

Meer informatie over Tai Ki Kenpo is hier te lezen.