Om Nederlanders te helpen bewust om te gaan met zowel voeding als voldoende beweging zijn Albert Heijn en NOC*NSF de sportactie ‘Proef de sport’ gestart. Hiermee willen zij meer mensen (weer) aan het sporten en bewegen krijgen en gezonde voeding op een aansprekende manier centraal stellen. De ‘Proef de sport’ actie maakt onderdeel uit van de NOC*NSF Nationale Sportweek, waarin we Nederland willen inspireren te sporten en bewegen.

Dertig procent van sportend Nederland is minder gaan sporten tijdens de corona-pandemie. Dat blijkt uit het ‘Sport en voeding’ onderzoek, uitgevoerd door Markteffect in opdracht van NOC*NSF en Albert Heijn.

Proef de Sport

Tijdens de actie ‘Proef de Sport’ ontvangen klanten van Albert Heijn van 14 t/m 27 september bij een minimale besteding van €10,- aan boodschappen eenmalig 10 sportzegels in hun AH app. Met deze sportzegels kunnen zij tot en met 25 oktober 2020 via www.proefdesport.nl (gratis) proeflessen boeken bij honderden verschillende sportclubs door heel Nederland.

Aanmelden via Clubbase

De sportactie ‘Proef de sport’ biedt tegelijkertijd sportclubs de mogelijkheid om nieuwe potentiële leden te verwelkomen. Van de sporters met een lidmaatschap bij een vereniging heeft namelijk elf procent zijn/haar lidmaatschap opgezegd gedurende de coronapandemie. Albert Heijn en NOC*NSF hopen daarom met de actie het verenigingsleven in Nederland een hart onder de riem te steken. Sportclubs kunnen zich aanmelden via www.clubbase.nl/sportactie.

Er zijn al veel karateverenigingen die zich voor de actie hebben aangemeld! Bekijk alle karateproeflessen hier.