Vandaag heeft de WKF bekend gemaakt dat er verschillende wijzigingen zijn doorgevoerd ten aanzien van de WKF ranking. Dit heeft te maken met de uitbraak van het coronavirus en de impact hiervan op de internationale sportactiviteiten en daarmee ook de WKF ranking.

De belangrijkste wijzigingen zijn:

  • Point transition. De transitie van punten is nu ook van toepassing als er een overstap plaatsvindt van de Kumite Cadetten naar Junioren en Kata Cadetten naar Junioren. De desbetreffende punten blijven één jaar in het profiel van de junior.
  • Ranking freeze. Alle Senioren, Junioren en Cadetten rankings zullen, in verband met de uitbraak van het coronavirus en het uitvallen van alle evenementen, worden bevroren vanaf het laatste evenement dat heeft plaatsgevonden (Premier League Salzburg). Dit betekent dat de ranking vanaf 2 maart 2020 wordt bevroren tot de maand na het eerste WKF evenement wat weer zal plaatsvinden.
  • Maternity. Als een atleet zwanger wordt, kan de ranking voor de atleet worden bevroren voor een periode van maximaal 15 maanden. De NF moet hiervoor een schriftelijk akkoord geven aan de WKF, samen met een medische verklaring.
  • Continental Championships. Bij continentale wedstrijden worden NF’s gelimiteerd om één deelnemer per categorie door te geven t.b.v. de WKF World Ranking. Voor hem/haar zullen de verdiende punten worden bijgeschreven in de WKF World Ranking en de bijbehorende Standings. De NF zal dit tijdens de registratiefase, voor het evenement, moeten doorgeven.
  • Additional Points. Er zullen punten worden toegekend aan atleten die de kwartfinales halen, maar die hier verliezen en niet in de herkansing of finale komen. Dit wordt gezien als ‘progression points’, en deze waardering is 20 punten waard.

Alle informatie staat in de WKF documenten. Bekijk hier de bijbehorende documenten: