Woensdag 24 juni was er weer een persconferentie van het kabinet over de versoepelingen ten aanzien van het coronavirus. Met de boodschap “Door afstand houden ruimte voor iedereen” gaf het kabinet de aftrap naar mooie versoepelingen voor onder andere de sportsector.

Het zijn meer versoepelingen dan eerder door NOC*NSF, VSG en de KBN gedacht. Het in concept opgestelde sportprotocol zal op basis van de versoepelingen zoals vandaag aangekondigd verder worden aangepast. We hopen dit protocol samen met de overige voorwaarden en richtlijnen aan het einde van deze week te kunnen publiceren.

Wel willen we alvast deze link delen van de Rijksoverheid. Hierop staat in het kort meer informatie over de aangekondigde versoepelingen.

Meer informatie:

  • NOC*NSF heeft een persbericht betreft de versoepeling gepubliceerd. Deze is hier te lezen.
  • Lees hier de versoepelingen per 1 juli in eenvoudige taal.
  • Bekijk ook onderstaande informatiesheet met de aangekondigde maatregelen vanuit het kabinet.