Vanaf maandag 11 mei mogen ook de senioren karateka’s weer onder begeleiding buiten trainen! Het kabinet heeft de gemeenten opgeroepen om z.s.m. de noodverordeningen aan te passen, zodat ook voor deze doelgroep de sportactiviteiten kunnen worden gefaciliteerd. Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en volwassenen de kans krijgen om met een sportactiviteit mee te doen.

De KBN heeft het protocol verantwoord sporten aangepast. De versoepelingen van de maatregelen die door het kabinet op 6 mei zijn aangekondigd zijn hierin verwerkt. De wijzigingen en nieuwe toevoegingen zijn in het blauw weergegeven. Klik hier voor het protocol (versie 11 mei 2020).

Bekijk voor de meest recente informatie over het coronavirus en de (karate)sport ook het themadossier op onze website. Hier staat niet alleen informatie over het coronavirus, maar ook het sportprotocol van NOC*NSF, tips voor karate training vanuit huis en links naar handige informatieposters.