In verband met het coronavirus (COVID-19) heeft de KBN meerdere vragen ontvangen. Dinsdag 21 april heeft het kabinet de huidige maatregelen verlengd in de aanpak van het coronavirus. In lijn met NOC*NSF, het RIVM en de laatste updates vanuit het kabinet adviseert de KBN alle sportevenementen en toernooien af te gelasten t/m 19 mei 2020.

Per maatregel van 21 april 2020 is het evenementen- en toernooienverbod met vergunning verlengd tot 1 september 2020. Samenkomsten zonder vergunningsplicht zijn verboden t/m 19 mei 2020.

Het kabinet heeft ook heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen te verminderen. Deze oproep wordt door zowel NOC*NSF als de KBN ondersteund. Zo heeft NOC*NSF ook de trainingslocaties voor topsporters gesloten. De KBN roept daarom ook alle Nederlandse karateka’s en verenigingen op om alle andere bijeenkomsten zoals trainingen en vergaderingen ook af te gelasten t/m 19 mei 2020. De Nederlandse selectietrainingen voor zowel kata als kumite zijn ook afgelast t/m 19 mei 2020.

In de week voor 20 mei zal het kabinet beoordelen welke maatregelen voor de periode daarna nodig zijn.

Het NOC*NSF heeft een speciale informatiepagina aangemaakt, klik hier. Hierop staat belangrijke informatie over het coronavirus & de sport, hoe om te gaan met sportactiviteiten in binnen- en buitenland, en links naar andere belangrijke informatiepagina’s.

Meer informatie over het coronavirus en de gevolgen voor de (karate)sport zijn ook te vinden in ons themadossier. 

Maatregelen m.b.t. coronavirus (Rijksoverheid)


Het corona virus

Mensen met het nieuwe coronavirus hebben vaak koorts en luchtwegklachten zoals hoesten, verkoudheid, niezen of kortademigheid. Dit nieuwe coronavirus wijkt af van de bekende coronavirussen die bij mensen voorkomen. Bekijk deze video om meer te weten te komen over de symptomen bij het corona virus!

Zelf kunt u helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De belangrijkste maatregelen zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Blijf thuis als je verkoudheidsklachten krijgt
  • Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand van elkaar

Heb je verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius?

Je hoeft de huisarts niet te bellen als je milde verkoudheidsklachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius.
Blijf thuis, ziek uit en zorg dat je anderen niet besmet. Houd 1,5 meter (twee armlengtes) afstand tot andere mensen.

Worden je klachten erger?

Je hebt koorts (meer dan 38 graden Celsius) en je hoest of ademt moeilijk?
Dan moet je wel bellen met de huisarts of huisartsenpost. Neem bij ernstige klachten direct contact op.

Bron: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19

Handige links