Frank van den Nieuwendijk is afgelopen vrijdag, 24 april 2020, onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn gehele karateloopbaan en daarbij behorende relevante activiteiten.

Frank van den Nieuwendijk (1970) was pas 17 jaar toen hij sportschool S. van den Nieuwendijk in Zaanstad overnam van zijn vader, die op jonge leeftijd overleed. Sindsdien is hij – nu al ruim 30 jaar – actief om de budosporten (de verzamelnaam van alle Japanse vechtsporten/krijgskunsten) en de toegankelijkheid van deze sporten in Nederland te bevorderen. De heer Van den Nieuwendijk geeft zelf les en daarnaast verzorgt hij ook diverse demonstraties en clinics voor de bond en levert daarnaast ook een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de karatesport in Nederland. Hij is vele jaren examinator bij de landelijke KBN dan-examens en fungeerde als organisator bij jaarlijks terugkerende KBN evenementen. De heer van den Nieuwendijk zet zich ook in op maatschappelijke gebied. Hij begeleidt bijvoorbeeld regelmatig jonge kinderen (individueel) met gedragsmoeilijkheden.

De sportschool heeft een samenwerkingsverband met een middelbare school, waarbij leerlingen worden begeleid die hebben gekozen voor het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij). Bovendien is de sportschool van de heer Van den Nieuwendijk al jarenlang het adres waar onder meer handhavers van de Nationale Politie les in zelfverdedigingstechnieken krijgen.