De maatregelen van het corona virus volgen elkaar snel op. Op maandag 23 maart heeft de Rijksoverheid bekend gemaakt dat evenementen en toernooien t/m 1 juni niet mogen plaatsvinden. Op basis van deze aangescherpte maatregel moeten wij u helaas mededelen dat de KBN danexamens op 24 mei 2020 niet door zullen gaan.

Uiteraard staat de gezondheid en veiligheid van de examenkandidaten, examinatoren en andere aanwezigen voorop. We zijn daarnaast afhankelijk van de ontwikkelingen en regelgeving vanuit zowel de Rijksoverheid, het RIVM als het NOC*NSF. Ook willen we de potentiƫle danexamen kandidaten een gedegen voorbereiding kunnen bieden met voldoende trainingsmogelijkheden. Op dit moment wordt er gekeken naar een nieuwe geschikte datum voor het KBN danexamen. Afhankelijk van de genomen maatregelen wordt dit voor de zomer, een andere optie is dat de danexamens alleen zullen plaatsvinden in december 2020. Hierover volgt later meer informatie.

Aanmelden voor de danexamens kan uiteraard, deze aanmeldingen blijven staan tot het eerstvolgende danexamen.