Helaas gaat het Olympisch Kwalificatie Toernooi voor de Olympische Spelen in Tokio, welke zou worden gehouden van 8 t/m 10 mei in Parijs, niet door. De WKF heeft het OKT opgeschoven naar 26 t/m 28 juni in Parijs, Bercy. Het idee en de kwalificatie eisen voor dit evenement blijven hetzelfde als eerst. De registratie voor het OKT blijft open t/m 4 juni 2020.

Tevens zijn per categorie de eerste vier namen die geselecteerd zijn voor de Olympische Spelen bekend gemaakt. Dit komt onder andere door het uitvallen van de PL Madrid en de EK senioren. Deze lijst is hier te vinden.

 

Dit zijn alle maatregelen die de WKF/EKF inmiddels heeft genomen tegen de verspreiding van het virus:

  1. De Premier League Madrid gaat niet door. Daarom is de PL Salzburg het laatste evenement dat meetelt voor de Olympische ranking.
  2. EK Senioren 2020 in Bakoe is afgelast. Daarom tellen de resultaten van de EK Senioren 2019 (Guadalajara, Spanje) mee voor de Olympische ranking.
  3. Het OKT in Parijs is opgeschoven van 8 t/m 10 mei 2020 naar 26 t/m 28 juni 2020.