Na intern overleg en berichtgeving uit andere landen die niet zullen afreizen naar de EK Senioren in Bakoe, Azerbeidzjan, heeft de KBN besloten om niet af te reizen naar Bakoe voor de Europese Kampioenschappen. Dit besluit is genomen uit voorzorg voor de gezondheid van onze sporters, coaches en officials, en tevens in verband met het mogelijke risico op een quarantaineperiode van twee weken.

Houd voor de laatste updates over het coronavirus ook onze website in de gaten: https://www.kbn.nl/coronavirus/

De European Karate Federation (EKF) heeft, na ons besluit om onze sporters niet uit te zenden naar de EK, ook besloten om de EK volledig af te gelasten. Dit besluit is mede genomen omdat de overheid van Azerbeidzjan bepaalde landen restricties heeft opgelegd ten aanzien van het reizen en een verplichte tweeweekse quarantaine. Ook waren er problemen met het aanvragen van een visum, en accepteerden hotels geen nieuwe boekingen meer. Bekijk hier het volledige persbericht van de EKF.